Tips på bra funktioner i Zoom

För att ge dig själv dem bästa möjliga förutsättningarna inför ditt event underlättar det om du har gått igenom Zooms funktioner i förväg. Vi har därför samlat en lista på användbara tips för att hjälpa dig komma igång. 

Mute all

Funktionen tillåter dig att stänga av alla deltagarnas ljud för att slippa bli störd under en eventuell genomgång. Deltagarna kan själva välja att sätta igång sitt ljud. 

Dela skärm

Den här funktionen kan du använda för att visa en presentation, bilder eller videos för deltagarna. Se instruktionsvideo för skärmdelning här.

Spotlight video

Spotlight-video tillåter att välja en primär talare för alla deltagare och deltagarna ser endast den personen. Funktionen används ofta för att belysa en huvudtalare för att undvika att videon istället visar en deltagare som ställer en fråga eller har ljud i bakgrunden. 

Co-host  

Om ni är två eller flera som håller sessionen kan du som värd göra en eller flera av dina kollegor till co-host. En co-host har tillgång till flera nyttiga funktioner, såsom mute all, spotlight video och kan släppa in deltagare i mötet. 

Gör en användare till co-host: 
  1. För musen över användarens videobild.
  2. Tryck på ikonen
  3. Tryck på Make Co-Host. 

Breakout Rooms

Breakout rooms används för att dela upp mötet i separata sessioner. Som värd kan du välja antal deltagare per grupp och ifall indelningen ska ske manuellt eller slumpmässigt. Ett perfekt verktyg om du vill ge deltagarna tillfälle att diskutera sinsemellan och du kan när som helst växla mellan de olika grupperna. 

Spara ner chatten

Du kan spara ner chatten från sessionen till din dator. För att göra detta under ett möte klickar du på chat och längst ner i chattfönstret på ... och sedan save chat. För att kunna spara chatten krävs att det har skrivits meddelanden i chatten. Säkerställ även att du sparar den i slutet av sessionen för att få med alla meddelanden, men innan du stänger ner mötet. 

Funktioner som användarna kan ha nytta av:

Två olika vyer - Gallery och Speaker view. 

Vid gallery view ser du alla deltagare bilder samtidigt i ett rutmönster. Väljer du speaker view visas istället en stor bild av personen som pratar eller senast pratade. 

Chatt

I chatten kan du och deltagarna kommunicera öppet till varandra och genom privata meddelanden till individuella deltagare. 

Raise hands

Denna funktion fungerar som en virtuell handuppräckning. Ifall en deltagare har räckt upp handen kan du se det genom en symbol på deras bild.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss