Hur avbokar jag ett datum?

Om du inte har några inbokade deltagare kan du själv plocka bort datumet i ditt Skillbreak-admin. Har du inbokade deltagare ber vi dig vara omsorgsfull med avbokningar och endast ställa in i absoluta nödfall. 

Hur ställer jag in ett kommande datum?

Du ställer in ett datum genom att meddela Skillbreak och dina deltagare. Börja med att ta kontakt med oss, därefter meddelar du dina deltagare genom att skicka ett meddelade till samtliga via meddelandefunktionen på datumsidan. Vi rekommenderar att du meddelar senast fyra dagar innan planerat tillfälle. 

Det är viktigt att du är tydlig med vad som gäller när du bokar av. Meddela att tillfället är inställt och uppmana deltagarna att höra av sig till support@skillbreak.com om dom vill boka om sin plats till ett senare tillfälle, eller få avgiften återbetald. Skillbreak assisterar med återbetalningar och ombokningar.

Bild: Exempel på meddelande till deltagare vid inställt datum.

Vad händer om jag inte når upp till mitt minimiantal deltagare?

Du har rätt att ställa in / flytta fram ett datum om du inte har kommit upp i minimiantalet du har satt för antal deltagare. Du ansvarar själv för att fatta det beslutet och följer processen ovan om du önskar ställa in. 

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss